Gyakran ismételt kérdések

Milyen esetekben javasolt a Glutenowill® kapszula alkalmazása?

Amikor étteremben eszünk nem látunk be a konyhába, hogy a gluténmentes ételt elszigetelve készítik-e, illetve az alapanyagokat elkülönítve tárolják-e a gluténtartalmú ételektől. Ugyanez a kétely felmerülhet, amikor vendégségben készítenek nekünk gluténmentes ételt.

A Glutenowill® kapszula ilyen esetekben alkalmazható, amikor nem vagyunk 100%-ban biztosak benne, hogy az ételünk gluténmentes.  Vigye magával utazáskor, vagy ha új étterembe vagy vendégségbe megy!

A Glutenowill®-t a gluténmentes diéta kiegészítésére fejlesztették ki. A benne található gluténbontó enzim segít a gluténmentes étrend során elfogyasztott élelmiszerben előforduló maradvány glutén lebontásában.

Nem helyettesíti a gluténmentes diétát, betegség (gluténintolerancia) megelőzésére vagy kezelésére sem alkalmazható, viszont hozzájárul a diéta során a biztonságosabb étkezéshez.

 

Ha Glutenowill® szedek elhagyhatom a gluténmentes diétám?

Nem. A Glutenowill® kapszula nem helyettesíti a gluténmentes étrendet, de hozzájárul a gluténmentes diéta sikeréhez azáltal, hogy lebontja az gluténmentes étrend során elfogyasztott élelmiszerben megmaradt esetleges gluténszennyeződést.

 

Ha Glutenowill® szedek, ehetek-e mellette kenyeret, gluténtartalmú péksüteményeket?

Nem, a Glutenowill nem alkalmas arra, hogy a gluténmentes diétát elhagyjuk. A Glutenowill® a gluténmentes diéta kiegészítésére használható, segít a gluténmentes étrend során elfogyasztott élelmiszerben előforduló maradvány glutén lebontásában.

 

Hogyan működik a Glutenowill®?

A Glutenowill® egy olyan enzimet tartalmaz, amely ártalmatlan részekre bontja a glutént.

 

Mit tartalmaz a Glutenowill® kapszula?

A Glutenowill ® fő összetevője egy gluténbontó enzim, az úgynevezett prolil oligopeptidáz.

 

Mikor kell bevenni a Glutenowill® kapszulát az étkezés során?

A Glutenowill® kapszulát közvetlenül étkezés előtt, vagy az első falattal kell bevenni.

 

Hogyan kell adagolni a Glutenowill® kapszulát?

Az adagolás egyéni, függ az elfogyasztott élelmiszerben lévő maradvány glutén mennyiségétől. Szokásos adagja közvetlenül a főétkezések előtt 1 kapszula, szükség esetén 2 kapszula bevétele javasolt. Bő folyadékkal vegye be.

 

Adható-e Glutenowill® gyermekeknek?

Mivel a Glutenowill®-t nem tesztelték kiskorúakon, ezért tapasztalat hiányában nem javasolt a használata ebben a korcsoportban.

 

Mennyi idő alatt érkezik meg a Glutenowill® megrendelés után?

Kollégáink a lehető legrövidebb idő alatt dolgozzák fel a megrendeléseket. Amennyiben megrendelése munkanapon délig beérkezik 3 munkanap, a dél után beérkezett megrendelések esetében 4 munkanap a szállítási határidő. A csomagot az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti reggel 8 és délután 17 óra között.

 

Vannak vizsgálatok a Glutenowill® kapszula működéséről?

A Glutenowill összetevőjének, a prolil oligopeptidáznak a gluténbontó hatását már több mint 10 éve vizsgálják a kutatók.

 

A Glutenowill® kapszula az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél bejelentett étrend-kiegészítő termék?

Igen, notifikációs száma: 21955/2019

 

Hol gyártják Glutenowill®-t?

A Glutenowill®-t Európában gyártják.

 

Hogyan kell tárolni a Glutenowill® kapszulát?

Szobahőmérsékleten, napfénytől védett, száraz helyen, az eredeti csomagolásban tárolandó. A termék kupakját mindig gondosan zárja vissza!